zaterdag 2 april 2011

Met voorbedachte rade...


Gokken op uitslagen, het maakt niet uit op wat voor ‘sport’. De Griek gokt op alles wat los en vast zit, over de uitslagen van voetbal, basketbal, volleybal of zijn broer een tweeling krijgt, althans zijn vrouw, waarbij het niet eens is uitgesloten dat hij zal gokken op het wereldwonder, zijn broer met twee in één.
Als ze in de taverna zitten en er komt iets voorbij waar ook maar enige competitie aan zit of kan zitten, gokken op. Wie heeft het eerst zijn ouzo op, wie wint met kaarten terwijl de goklustige niet eens deelneemt aan het spel, als toeschouwer met zijn buurman kan gokken op, nu komt er een aas of een boer. Jammer, het werd een vrouw en als die in het spel zijn wordt het gokken ‘dangerous’, gokken op de verovering, langere termijn, gokken op een ‘one night stand’ is gokken op klappen thuis, de korte termijn. Maar gegokt moet en zal er worden.

De Lotto en het voetballen, daar vind je de grote bedragen en daarmee ook het volgende bericht en het direct daarop volgende bericht.
Griekse overheid verdenkt clubs van omkoping...

De UEFA heeft onlangs een onderzoek ingesteld naar omkopingen in de hoogte divisie, op dit moment om vier clubs, en een aantal lagere divisies uit het Griekse voetbal, met als conclusie dat er een vijftien tal wedstrijden als verdacht zijn betiteld. Onder deze vijftien is ook een wedstrijd uit de nationale bekerstrijd. In 2004, 2006 en 2009  was er ook al sprake van mogelijke omkoping in de diverse competities en het onderzoek naar dit schandaal is nog volop aan de gang.

Naar aanleiding van bovenstaand bericht is er een reactie verschenen van Alexis Kougias, beroemd advocaat in crimineel recht en zelf  eigenaar van een tweede klasse team, FC Panahaiki Patras. Hij betiteld ‘de tweede klasse als de meest corrupte competitie ter wereld’. Deze ‘competitie is echt rot, tot op het bot’, want als je de lijst ziet zijn er op z’n minst acht Griekse tweede klassers betrokken bij verdachte potjes voetballen. Uit UEFA dossiers zou blijken dat het inmiddels gaat om zo’n tweeënveertig wedstrijden in deze tweede klasse over de afgelopen twee seizoenen. Deze clubs zijn eigendom van criminele organisaties die wedstrijden regelen en daarmee enorme gokwinsten opstrijken, tientallen miljoenen euro’s. Naast het regelen van ‘voetballen met voorbedachte uitslagen’ worden er ook vele andere wetten overtreden, ondermeer het witwassen van gelden en belasting ontduiking.
Hoever deze zelfde goksyndicaten betrokken zijn bij andere sporten of sportevenementen en daar de zaak ‘naar hun hand zetten’ is ‘gokken met een reële kans op winst’. Dus voor hun niet interessant, want daar valt weinig te verdienen.

De rapporten en bijbehorende dossiers liggen inmiddels bij de Griekse overheid en zullen worden behandeld, wanneer? Gokje wagen, 2012, 2013, ja, dat lijkt me een aardig geluksgetal, want het zal voor 3000 wel zijn gedaan, dus de 13 staat me wel aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten